rokometni klub brežice
Facebook
rokomet history (1)

Predstavitev kluba

Rokomet v Brežicah ima dolgoletno tradicijo. Prvi zametki moškega rokometa v Brežicah segajo v drugo polovico leta 1953 oz, ko je dijake brežiške gimnazije za rokomet navdušil njihov takratni profesor športne vzgoje, Brane Elsner. Kmalu je bilo ob gimnaziji začrtano prvo rokometno igrišče, na katerem so se pričela prva tekmovanja in že v prvem letu je v Brežicah zrasla ekipa, ki se je vključila v TVD Partizan Brežice in pod tem imenom pričela s tekmovanji izven meja občine.
Priljubljenost rokometa v Brežicah je terjala izgradnjo novega igrišča, katero je v letu 1954 zraslo na mestu, kjer se danes nahaja stavba Agrarie v bližini OŠ Brežice, v letu 1963 je igrišče dobilo asfaltno preobleko in manjše slačilnice, v letu 1969 pa je bila ob igrišče napeljana tudi električna razsvetljava. Leta 1981 je bilo zgrajeno novo rokometno igrišče pri OŠ Brežice na mestu, kjer danes stoji športna dvorana »Balon«.
Rokometni klub je s tem pridobil novo asfaltirano igrišče z električno razsvetljavo, manjšimi betonskimi tribunami, dvema garderobama, ki so se uporabljale tudi za klubske prostore in sodniške prostore.
 

Leta 1994 zgrajena športna dvorana

Na mestu, kjer je nekoč stalo igrišče je bila v letu 1994 zgrajena športna dvorana t.i. Balon, kjer se je brežiška rokometna tradicija nadaljevala. Vedno več mladih se je pričelo zanimati za igranje rokometa in Rokometni klub Brežice je v svojih vrstah beležil vedno večje število članov. Tako mlajše, kot tudi starejše selekcije so uspešno tekmovale v državnem prvenstvu. V letu 2010 se je po dolgih letih le pričela gradnja večnamenske športne dvorane, katera je bila dokončana v letu 2011. Dvorana je za Rokometni klub Brežice izrednega pomena, saj igralcem omogoča kvalitetne treninge, prav tako pa si lahko ljubitelji rokometa v večjem številu ogledajo tekme domačih ekip.
 

Večina uspehov in pridobitev rezultat prostovoljnega dela in truda vseh članov kluba

Po besedah danes 92-letne Mimice Avsec, katera je dolga leta aktivno delovala v Rokometnem klubu Brežice in ga več let tudi vodila kot predsednica, je večina uspehov in pridobitev rezultat prostovoljnega dela in truda vseh članov kluba, ki so z željo po uspehu, druženju in zaradi ljubezni do rokometa dosegli veliko in s tem omogočili nadaljnji razvoj rokometa v Brežicah.
 

Zahvaljujemo se donatorjem

Veseli smo, da se tradicija nadaljuje, saj sta prostovoljstvo članov in ljubezen do rokometa tudi danes podlaga za uspehe. Za nemoteno delovanje kluba pa so nujno potrebna finančna sredstva sponzorjev in donatorjev katerim se na tem mestu zahvaljujemo in ki s svojimi prispevki omogočajo naše uspehe in hkrati skrbijo, da se lahko mladi zadržujejo v zdravi športni sredini in tako koristno izkoristijo svoj prosti čas v družbi svojih vrstnikov.

RK Brežice
 
rokometni-klub-brezice-1rokometni-klub-brezice-2rokometni-klub-brezice

PDF dokumenti

Vpisnica
Pristopna izjavaAKTUALNO  |  PREDSTAVITEV KLUBA  |  ČLANI KLUBA  |  GALERIJA  |  KONTAKT  |  SPONZORJI
©2023 Rokometni klub Brežice