rokometni klub brežice
Facebook

Naporen vikend za rokometaše RK Brežice

Članska ekipa RK Brežice je 20. krog 1.B državne rokometne lige odigrala že v petek. Po porazu Brežičanov v domači dvorani proti tretje uvrščeni ekipi RD Herz Šmartno (25:31 (9:13), so Brežičani tokrat gostovali v Cerkljah. Brežiški rokometaši so tekmo začeli odločno in si takoj priborili vodstvo ter prednost, v 10. Minuti so vodili že za štiri zadetke. Vse do konca polčasa niso popuščali in z dobro igro prednost še povečali. Ob polčasu je bil rezultat 9:16. Tudi v drugem polčasu so Brežičani igrali zbrano, domačinom niso dovolili, da bi se jim preveč približali. Vodili do ves drugi del in zasluženo zmagali z rezultatom 26:33.

Za RK Brežice so igrali: Baznik F. (2), Deržič A. (4), Lipej D., Tomše J. (3), Tomše M. (6), Kovač T. (5), Dučanovič A. (2), Škoflek G., Simakovič D. (1), Polovič K. (1), Čanžar F. (4), Mlakar K. (3), Cerjak M. (1), Čanžar T., Zagode J. (1) in Jagrič M.

Tudi mladinska ekipa, ki tekmuje v 1. mladinski državni ligi ni počivala. Že pretekli vikend so Brežičani gostovali v Hrastniku, kjer so dosegli pomembno zmago in tako osvojili pomembni točki. Brežičani so domačine premagali z rezultatom 30:35 (14:11).

V nedeljo pa so Brežičani gostili prvouvrščeno ekipo RD Slovan. Do 21. Minute srečanja je bil rezultat izenačen, v nadaljevanju pa je ekipa Slovana igrala bolje. Rezultat tekme je bil 25:38 (10:15).

Počivale pa niso niti mlajše selekcije. Mlajši dečki A (letnik 2002 in mlajši) so v tekmi 3. kroga polfinalne skupine v domači dvorani v nedeljo igrali proti ekipi RK Jeruzalem Ormož . V izenačeni tekmi je prvi polčas pripadel gostujočim igralcem z rezultatom 8:6, vendar so brežiški igralci v drugem polčasu pokazali fantastično igro in nasprotnika ujeli in tekmo končali z neodločenim rezultatom 18:18.

V petek, ravno v času, ko so se brežiški rokometaši v Cerkljah borili za novo zmago je v Brežicah potekala prireditev Športnik leta. Med nagrajenci je tudi brežiški rokometni klub. Članska ekipa je prejela strokovno nagrado za športno ekipo leta, mladinci pa so prejeli nagrado za izjemne dosežke ter nagrado občinstva. Plaketo je ob 60 letnici delovanja prejel tudi klub.

Vse navedene nagrade so brežiški rokometaši prejeli zasluženo. Dokazali so, da uspeh pride s trdim in kvalitetnim delom, redom, disciplino in tudi odrekanjem. Pohvalimo se lahko z mladimi rokometaši, ki kot novinci v 1.B državni rokometni ligi uspešno tekmujejo. K uspehu je vsekakor pripomoglo tudi pozitivno vzdušje v klubu in dobri odnosi med igralci, trenerji  ter vodstvom kluba.

Iskrene čestitke članom, mladincem in tudi trenerjema Aletu Kukavici in Dušanu Božiču, ki svoje znanje prenašata na naše rokometaše.

Omeniti moramo tudi mlajše selekcije RK Brežice, katere prav tako uspešno tekmujejo v svojih kategorijah. Vsekakor so za uspeh članske in mladinske ekipe zaslužni tudi oni.

Velika zahvala pa gre našim sponzorjem, ki RK Brežice stojijo ob strani in s svojo pomočjo in prispevki omogočajo uspešne nastope naših ekip v državnem tekmovanju. 
športnik leta 011


« nazaj na seznam

PDF dokumenti

Vpisnica
Pristopna izjavaAKTUALNO  |  TERMINI VADB  |  PREDSTAVITEV KLUBA  |  ČLANI KLUBA  |  GALERIJA  |  KONTAKT  |  SPONZORJI
©2023 Rokometni klub Brežice