rokometni klub brežice
Facebook

Ekipa RK Brežice v novi sezoni

Člani, mladinci in mlajše selekcije Rokometnega kluba Brežice tudi v tej sezoni tekmujejo v državnem prvenstvu. V članski ekipi, ki tekmuje v 1.B državni rokometni ligi je prišlo do manjših sprememb v igralski zasedbi, trener še naprej ostaja Ale Kukavica, njegov pomočnik pa še naprej Dušan Božič, ki hkrati vodi mladinsko ekipo. Vzdušje med igralci je dobro, kar se odraža tudi v njihovi igri.

Uvodno tekmo sezone so člani odigrali doma proti ekipi RK Črnomelj. Po izenačeni tekmi so Brežičani uspeli goste premagati z rezultatom 24:23. V drugem krogu so Brežičani gostovali pri ekipi RD Moškanjci – Gorišnica in se domov vrnili z dvema točkama. Domačo ekipo so premagali z rezultatom 28:31. V Brežicah je članska ekipa v naslednjem krogu gostila ekipo RK Krim. Žal Brežičanom ni šlo vse po načrtih. Nezbrana igra v obrambi in napadu, številne napake in zgrešeni streli so prinesli prvi poraz ekipe iz Brežic. Ljubljančani so domačo ekipo premagali z rezultatom 22:27. 

V 4. krogu so Brežičani gostovali v Grosuplju. V prvem polčasu je bila boljša domača ekipa, Brežičani so na odmor odšli z golom zaostanka. V drugem polčasu so brežiški rokometaši zaigrali bolj zbrano in na koncu domačine premagali za gol (27:28).

V sredo 14. 10. 2015 so Brežičani doma gostili ekipo RD Herz Šmartno, Brežičani so z odlično in učinkovito igro preprečili, da bi se gostje iz Šmartnega razigrali. Vodili so skozi vso tekmo in na koncu visoko zmagali z rezultatom 33:24.

Brežičani so v nadaljevanju gostovali v Krškem. Sosedski derbi so dobili Krčani. Brežičani so večji del tekme vodili z minimalno prednostjo, končnica pa jih je stala zmage. Ekipa Krškega je za razliko od ekipe Brežic do konca igrala zbrano in borbeno in si tako priborila dve točki. Tekma se je končala z rezultatom 30:25 (11:13).

Brežičani trenutno zasedajo 4. mesto na lestvici 1.B državne rokometne lige. V naslednjem krogu se bodo doma pomerili z ekipo RK Radeče MIK Celje.
Ob tej priložnosti se zahvaljujemo tudi sponzorjem, ki nam omogočajo kvalitetno delo in posledično tudi doseganje dobrih rezultatov vseh ekip RK Brežice.
DSC_0884


« nazaj na seznam

PDF dokumenti

Vpisnica
Pristopna izjavaAKTUALNO  |  TERMINI VADB  |  PREDSTAVITEV KLUBA  |  ČLANI KLUBA  |  GALERIJA  |  KONTAKT  |  SPONZORJI
©2024 Rokometni klub Brežice